Kategóriák
Életmód

4 tévhit a hasizomedzéssel kapcsolatban!

Ha folyamatosan végzel haspréseket, de valahogy mégsem akar izmosodni, feszesedni a hasizmod, akkor most eláruljuk mit rontottál el eddig! A következő 4 tévhitről talán senki sem tud, pedig nem ártana, ha ismerné ezeket mindenki! 

kep (65)

1. Tévhit: A sok hasprés megszünteti a hasi zsírt

Nagyon sok hatásos hasizom gyakorlat létezik, viszont egyik sem képes önmagában leégetni a zsírt a hasról. A szervezetünk ennél azért kicsit bonyolultabb, mert bár megkezdődik a zsírégetés, mégsem a helyszínen zajlik. Ha mindennap sok-sok hasizomgyakorlatot végzel, a hasizmot megerősíted ugyan, ezzel egyidejűleg azonban nem tűnik el a zsírréteg, ami a „kockákat” fedi. A fogyáshoz ésszerű diétára és teljes körű edzésprogramra (kardió edzések, teljes testes erősítés) van szükséged.

2. Tévhit: A nők hasra edzenek és ne popsir a!

Sok nő azt gondolja, hogy ha minden nap megcsinál 100 hasprést, akkor máris csinosabbá és vonzóbbá válik, semmi másra nincs szüksége, csak erre a gyakorlatra. A többi testrész azonban rugalmatlan, zsíros, löttyedt marad. Lehet a has lapos, ha a kar, a vállak, a comb, a fenék és még sorolhatnánk, bő edzésekre szorul!

kep (64)

3. Tévhit: A hasprés a legegyszerűbb és a leghatásosabb gyakorlat!

A szabálytalan haspréssel többet ártunk, mint gondolnánk. A szabályos hasprés így néz ki:  A térdünket húzzuk fel, a talpunk a talajon, a derekunk a talajhoz szorítva, a kezünkkel a tarkónál stabilizáljuk a fej helyzetét. Az állat annyira emeljük ki, hogy az öklünk pont beférne az áll és a szegycsont közé. Ebben a pozícióban emelkedjünk el a talajtól annyira, hogy a lapocka felső része már ne érintse a talajt – majd emelkedjünk tovább a hát közepéig, gömbölyödve, hasizomból (és nem lendületből!), kifújva a levegőt, és egy pillanatra tartsuk meg a pozíciót! Ezután fokozatosan visszagördülve, hasizomból ellentartva (hogy ne zuhanjunk vissza) engedjük vissza a törzset a talajra. Ekkor szívjuk be a levegőt.

4. Tévhit: szülés után már mindegy!

Sok nő úgy gondolja azért nem akar szülni, mert akkor a bomba alaknak annyi és soha nem látja viszont. Óriási tévhit, a szülést követő 6. héten ugyanis már el lehet kezdeni finoman edzeni, természetesen az orvos engedélyével!

Forrás: www.vitalzone.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük