Hozzávalók: 60 dkg teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 db tojás, 1,5 kg alma, fahéj, 5 dkg dió, 1 tk. szódabikarbóna, 1 db citrom reszelt héja.
Elkészítés: Elkeverjük a szódabikarbónát és a lisztet, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, citromhéjat, rugalmas tésztává gyúrjuk. Az almákat lereszeljük, vagy vékony szeletekbe vágjuk, fahéjjal ízesítjük. A tésztát hűtőben pihentetjük, majd két félbe véve tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kikenjük, majd az első kinyújtott lapot beletesszük. A diót durvára darálva a tésztára szórjuk, ráhalmozzuk a fahéjas almát és a második tészta réteget. A tészta tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, szeleteljük. 30 darabra vágjuk.
Szénhidráttartalom: 18 g