Kategóriák
Hírek

Az egészséges jövő kulcsa

Az új évtized rengeteg kutatási eredményt, felfedezéseket és emellett új kihívásokat hozott a táplálkozástudományi szakemberek számára. A 2009-es orvosi Nobel dí­j az öregedési folyamatok és a betegségek kialakulásának teljesebb megértéséhez, lehetséges terápiák kifejlesztéséhez nyitott új utat. Műszerek kerülnek piacra, melyekkel egészségünk különböző mérőszámait kaphatjuk meg, számtalan új táplálkozási irányzat terjed, melyek tudományos háttere nem minden esetben bizonyított. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) X. szakmai konferenciáján az új trendek hatásait veszik górcső alá a szakemberek. Megvizsgálják, milyen változásokat jelentenek a felfedezések a dietetikusok munkájában és mindannyiunk hétköznapi táplálkozásában.

mid section view of a woman cutting vegetables --- Image by © Royalty-Free/Corbis

A konferenciával párhuzamosan tartja a Szövetség ingyenesen látogatható lakossági egészségnapját, ahol a látogatók személyre szóló tanácsokat kaphatnak szakemberektől táplálkozásról, testedzésről, egészségmegőrzésről, részt vehetnek szűrővizsgálatokon és sok érdekességeket tudhatnak meg divatdiétákról, adalékanyagokról. Mennyire sózzuk túl az ételeinket? Melyek az egészséges nasik? Van kapcsolat a lélek és súlyunk között? – az egészségnapon erre is választ kaphatnak az odalátogatók.

Az érdeklődőket korosztálytól függetlenül várják dietetikus, pszichológus, személyi edző szakemberek május 8-án szombaton a Budapesti Olasz Kultúrintézetbe, ahol megtudhatják, mi az egészséges jövő titka.

Forrás: www.betegszoba.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük