Kategóriák
Receptek

Diós-meggyes sütemény

Kimutatták, hogy javítja az inzulintermelést, ezért különösen ajánlott cukorbetegségre hajlamos egyéneknél. Terhesség alatt is ajánlott fogyasztani naponta pár szemet belőle, folsav és magnéziumtartalma miatt. A dió rendszeres fogyasztásával és megfelelő táplálkozással elérhetjük, hogy vérnyomásunk is megfelelő tartományban maradjon. Fogyókúrázóknak ajánlatos a magas energiatartalmát figyelembe venni és az elfogyasztott mennyiségre figyelni.
diós-meggyes_sütemény

Diós-meggyes sütemény

Hozzávalók:
• 120 g darált dió
• 1000 g kimagozott meggy
• 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
• 1 tasak sütőpor
• 6 tojás
• 120 g nyírfacukor
• 120 g szoba hőmérsékletű vaj
• 1 üveg vaníliaaroma
Elkészítés:
 A lágy vajat a nyírfacukor felével és a vaníliaaromával habosra keverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a maradék nyírfacukorral kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat egyenként hozzáadjuk a nyírfacukros vajhoz és fehéredésig keverjük.
A diós-lisztes egyveleget is (több adagban) hozzáadjuk. Legvégül óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sűrűn megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.
Megvárjuk míg a tepsiben kihűl majd 24 darabra vágjuk.
Tápanyagérték egy darabban: 85 kcal