Kategóriák
Életmód

Dobozos vagy frissen facsart? Egyáltalán nem mindegy

Dobozos vagy frissen facsart gyümölcslé – Te melyiket választanád?

 pic (129)

Joggal merül fel, hogy talán különböző zöldség- és gyümölcslevekből is megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz juthatunk. Ez akár igaz is lehet. Ugyanakkor nagy különbség van a kettő között, akár mekkora mennyiséget fogyasszunk is el. Mivel csak a frissen facsart zöldség- és gyümölcslé igazán friss és élő, telis-tele vitaminokkal és enzimekkel, amelyekre a szervezetnek valóban szüksége van.

A legjobb egy ilyen frissen facsart lével indítani a napot, amiért megéri egy 10-15 perccel előbb kelni, hogy elkészítsd az értékes nedűt. Megihatod éhgyomorra vagy felhígítva magaddal viheted a suliba, munkába és egész nap értékes üdítőt kortyolhatsz a bolti mű italok helyett.

Én mióta megkaptam a gyümölcsprésemet, minden reggel használom, megéri korábban kelni miatta. Sokkal energikusabb tőle az egész család és egyáltalán nem vagyunk betegek. Mi nagyon szeretjük!

Miért nem teljes értékű a dobozos gyümölcslé?

A gyümölcs- és zöldségleveket, amelyeket palackokban vagy dobozokban vásárolunk meg, pasztörizálva vannak. A magas hőmérséklet, amellyel a pasztörizálás és a gyümölcscentrifugálás vagy a turmixolás jár, elpusztítja az egészséges tápanyagokat és vitaminokat a zöldség és gyümölcslében.

Facsarj otthon Te is! Bár az sem mindegy, mivel facsarsz, hiszen a hagyományos gyümölcscentrifugálás ugye magas hőmérséklettel jár. Igaz, még így is jobb ez a megoldás, mint a bolti gyümölcslevek fogyasztása, azonban van egy sokkal hatékonyabb eljárás, mégpedig a préselés.

A préseléssel nem hevülnek fel a gyümölcsök, zöldségek, így minden értékes vitamin és tápanyag kinyerhető belőlük.

pic (128)

Gondold végig és válassz jól – a saját érdekedben!

Az emberi szervezet sejtekből épül fel, amelyek működnek, mozognak, lüktetnek, azaz „élnek”. A szervezetünk márpedig annyira él, amennyire éltetjük. Kell neki az energia, kell a táplálék, a vitamin, a lendület minden sejtnek, a szöveteknek és a szervnek. Ha úgy gondoljuk nem fontos az egészségünk és elhanyagoljuk, akkor pontosan azt fogjuk visszakapni, amit mi is adunk. Ha nem törődünk vele, akkor a szervezetünk – testünk és lelkünk – megbetegszik.

Ezért igyekezz egészségesen táplálkozni, minden nap egyél friss gyümölcsöket, zöldségeket, törekedj a stresszmentes életre és mozogj rendszeresen! Ha ezt a néhány alapszabályt betartod, garantáltan fitt, energikus, boldog életed lesz! És ki ne szeretné ezt?

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük