Kategóriák
Ital Receptek

Eperlimonádé cukor nélkül

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • néhány levél friss sztívia
  • fél citrom leve
  • 1 lime leve
  • 1 liter ásványví­z

pic (70)

Elkészítés: 30 dkg epret (málnát, ribizlit, és meggyet) megtisztítunk, néhány levél friss sztíviával (vagy mézzel), a citrom-és a lime-lével leturmixoljuk, kicsit állni hagyjuk. Leszűrjük, hideg ásványví­zzel felöntjük. Szénsavmentes és szénsavas vizet is használhatunk. A maradék epret felkarikázzuk, a limonádéba tesszük. Jéggel kí­náljuk.
Tipp: A sztí­via (vagy jázminpakóca) a cukornál 30-szor édesebb zöld fűszer, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Forrás: egeszsegtukor.hu