Kategóriák
Hal Receptek

Halsaláta

Hozzávalók:

  • 500 g tonhal,
  • 50 g lila hagyma,
  • 200 g paradicsom,
  • 100 g zöldpaprika,
  • 100 g fejes saláta,
  • 2 ek borecet,
  • 1 dl fehérbor,
  • ½ citrom leve,
  • 2 ek olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só, bors

kep (515)

Elkészítése:

A tonhalat ecetes, karikára vágott hagymával, borral ízesített vízben megfőzzük, majd felére besűrítjük. Leszűrjük, lehűtjük, majd a citromlevet és az olajat is hozzáadjuk. Őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A paradicsomot és a zöldpaprikát karikára vágjuk, a jól megmosott salátát leveleire szedjük. Salátástálban a halat, paradicsomot, zöldpaprikát, salátát, lila hagymát a fűszeres öntettel lazán összekeverjük.

Energiatartalom: 1582,6 kcal

Szénhidráttartalom: 22,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük