Hozzávalók:
- 500 g tonhal,
- 50 g lila hagyma,
- 200 g paradicsom,
- 100 g zöldpaprika,
- 100 g fejes saláta,
- 2 ek borecet,
- 1 dl fehérbor,
- ½ citrom leve,
- 2 ek olaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, bors
Elkészítése:
A tonhalat ecetes, karikára vágott hagymával, borral ízesített vízben megfőzzük, majd felére besűrítjük. Leszűrjük, lehűtjük, majd a citromlevet és az olajat is hozzáadjuk. Őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A paradicsomot és a zöldpaprikát karikára vágjuk, a jól megmosott salátát leveleire szedjük. Salátástálban a halat, paradicsomot, zöldpaprikát, salátát, lila hagymát a fűszeres öntettel lazán összekeverjük.
Energiatartalom: 1582,6 kcal
Szénhidráttartalom: 22,7 g