Kategóriák
Desszert Receptek

Madártejszelet

Hozzávalók 4 főre:

Teteje

  • 3 dl növényi tejszín(cukormentes)

Krém

  • 25 dkg margarin
  • folyékony édesítő
  • 8 dl 2.8%-os tej
  • 1 ek.teljes kiőrlésű liszt
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 tojássárgája

Tészta

  • fél csomag sütőpor
  • 4 ek. teljes kiőrlésű liszt+4 ek.csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 8 ek.xilit
  • 8 tojásfehérje

kep (547)

Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a folyékony édesítővel, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot. Tetszőleges mennyiségű kockákra vágjuk.
Szénhidráttartalom: 156g