Hozzávalók 4 főre:
Teteje
- 3 dl növényi tejszín(cukormentes)
Krém
- 25 dkg margarin
- folyékony édesítő
- 8 dl 2.8%-os tej
- 1 ek.teljes kiőrlésű liszt
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 8 tojássárgája
Tészta
- fél csomag sütőpor
- 4 ek. teljes kiőrlésű liszt+4 ek.csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 8 ek.xilit
- 8 tojásfehérje
Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a folyékony édesítővel, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot. Tetszőleges mennyiségű kockákra vágjuk.
Szénhidráttartalom: 156g