Kategóriák
Hírek

Mégsem olyan egészséges a müzliszelet

Hat itthon kapható müzliszeletből csak kettő közelít ahhoz, amit egészségesnek lehet nevezni.

kep (561)

Ha valami egészséges nassolnivalóra vágyunk, sokan egy müzliszeletet veszünk le a polcról, de most kiderült, hogy eddig némi tévedésben éltünk. A tudatos vásárlók a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet munkatársának segítségével vizsgáltak meg hat itthon kapható márkát, és közülük mindössze kettő közelít az egészséges kategóriához.

Több a cukor, mint a gabona

Ideális esetben egy müzliszelet sok teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz, valódi szárított gyümölcsöket, viszont kevés hozzáadott cukrot, zsírt és minimális adalékanyagot. Ehhez képest találtak olyat, amelyikben több volt a cukor vagy cukorszirup, mint a gabona. A hidrogénezett növényi zsíroknak sem volna keresnivalójuk az egészséges ételekben, mert ezek összefüggésben állnak a szívbetegségek, cukorbetegség, elhízás és koleszterin anyagcsere-betegségek kialakulásával.

Bár sok szempontból még így is jobban járunk velük, mint egy szelet csokival, érdemes mindig az alacsony cukortartalmúakat keresni, és azt, ami inkább teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz extrudált gabona helyett.

Forrás: www.nlcafe.hu