Kategóriák
Receptek

Narancsos kacsasült burgonyakrokettel

narancsoskacsa
Hozzávalók ( 4 személyre): 60-80 dkg kacsamell vagy comb, 4 db narancs leve, 3 db narancs, 1 db citrom, 2 dkg vaj, gyömbér, szegfűszeg, 15 dkg burgonya krokett (mirelit).

Elkészítés: A kacsát megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Fél órát hagyjuk így állni, majd a megolvasztott vajon átpirítjuk mindkét oldalát, ezután 170 fokon 1,5 óráig sütjük a kifacsart narancs és citrom levével együtt, 4-6 db szegfűszeget mellé dobva. Lereszeljük a 1/2 narancs héját, a megpucolt gyömbért apróra vágjuk, és a 3 db narancs húsát cikkekre. Ha megsült a kacsa, leöntjük a húslét, és belekeverjük a 3 db narancs húsát, héját, reszelt gyömbért, amivel pár percig  még forraljuk. A kacsasültet a narancsok húsával és a gyömbéres mártással tálaljuk.

Szénhidráttartalom: 44 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük