Hozzávalók: 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg kelkáposzta, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. étolaj (repce), 10 dkg paradicsompüré, só, borsikafű, petrezselyemzöld, ízlés szerint parmezánsajt vagy más kemény sajt reszelve, 4 dkg durum vagy teljes kiőrlésű spagetti.
Elkészítés: Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük az apró kockára vágott vagy felcsíkozott vegyes zöldséget, (nagy lyukú reszelővel is megfelel), csontlé hozzáadásával félpuhára pároljuk, sóval, borsikafűvel ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, majd a teljes mennyiséget felöntjük a csontlével. A spagettit 2-3 cm-es darabokra tördelve a levesbe főzzük. A reszelt sajtot a tálalásnál teszi mindenki a saját tányérjába.
Szénhidráttartalom: 17 g