Hozzávalók (4 személyre):
- 35 dkg marhahús,
- 20 dkg zöldbab,
- 15 dkg burgonya,
- 1 ek. étolaj,
- 2 ek. liszt,
- 1 dl tejföl,
- 1 fej vöröshagyma,
- babérlevél,
- só,
- köménymag,
- fokhagyma,
- fűszerpaprika,
- petrezselyemzöld.
Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, megsózzuk és az olajon megfonyasztjuk. Rátesszük a kockára vágott marhahúst, majd puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a zöldbabot, kis kockára vágott burgonyát, ízesítjük babérlevéllel, köménymaggal. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit lassan hozzámelegítve teszünk a levesbe. Kiforralás után levesszük a tűzről, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
HA VAN RÁ LEHETŐSÉG, CSICSÓKÁT HASZNÁLJUNK A BURGONYA HELYETT.
Szénhidráttartalom: 18 g