Kategóriák
Receptek

Palóc leves

Hozzávalók (4 személyre):

  • 35 dkg marhahús,
  • 20 dkg zöldbab,
  • 15 dkg burgonya,
  •  1 ek. étolaj,
  • 2 ek. liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • babérlevél,
  • só,
  • köménymag,
  • fokhagyma,
  • fűszerpaprika,
  • petrezselyemzöld.

kep (514)

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, megsózzuk és az olajon megfonyasztjuk. Rátesszük a kockára vágott marhahúst, majd puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a zöldbabot, kis kockára vágott burgonyát, ízesítjük babérlevéllel, köménymaggal. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit lassan hozzámelegítve teszünk a levesbe. Kiforralás után levesszük a tűzről, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

HA VAN RÁ LEHETŐSÉG, CSICSÓKÁT HASZNÁLJUNK A BURGONYA HELYETT.

Szénhidráttartalom: 18 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük