Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg pulykahús
- 1 kg fejes káposzta
- 1 l paradicsomlé
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 g pirospaprika
- 3 db babérlevél
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés: A hús kb. 2x2cm-es kockákra felvágom, megmosom, a hagymát nagyon finomra összeaprítom, és beleteszem egy edénybe, párolom, sót teszek rá, majd pirospaprikát borsot, babérlevelet, beleteszem a húst, ha kell kevés vizet öntök alá, és majdnem puhára főzöm. ( nem kell bele zsír, vagy olaj!). Közben a káposztát vékony szeletekre legyalulom, (nem sózom) és nagy fazékba teszem, ráöntöm a paradicsomot, ha forrni kezd akkor ízesítem egy kevés sóval. Amikor a hús már majdnem puha, és a káposzta is, akkor a paradicsomos káposztába beleöntöm a pörköltet, jól összeforralom, és máris fogyasztható, barna kenyérrel ajánljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szénhidráttartalom:123g ch