Kategóriák
Receptek

Paradicsomos káposzta

paradicsomos kaposzta 011
Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg pulykahús
  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 l paradicsomlé
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 g pirospaprika
  • 3 db babérlevél
  • só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés: A hús kb. 2x2cm-es kockákra felvágom, megmosom, a hagymát nagyon finomra összeaprítom, és beleteszem egy edénybe, párolom, sót teszek rá, majd pirospaprikát borsot, babérlevelet, beleteszem a húst, ha kell kevés vizet öntök alá, és majdnem puhára főzöm. ( nem kell bele zsír, vagy olaj!). Közben a káposztát vékony szeletekre legyalulom, (nem sózom) és nagy fazékba teszem, ráöntöm a paradicsomot, ha forrni kezd akkor ízesítem egy kevés sóval. Amikor a hús már majdnem puha, és a káposzta is, akkor a paradicsomos káposztába beleöntöm a pörköltet, jól összeforralom, és máris fogyasztható, barna kenyérrel ajánljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szénhidráttartalom:123g ch