Hozzávalók:
Paradicsomos párolt zöldbabhoz: 1 kg zöldbab sárga hüvelyű, 20 dkg mozzarella, 2-3 gerezd fokhagyma, 1/2 dl repceolaj, 2 csapott teáskanál só, 1 csapott teáskanál kakukkfű, 15 dkg paradicsompüré (cukormentes)
Pulyka vagdalthoz: barna kenyér 8 dkg, zsemlemorzsa 2 dkg, darált pulykahús 24 dkg, tojás egész, apróra vágott vöröshagyma, fokhagyma, só, fűszerpaprika, olaj.
Elkészítés: Az olajon a fokhagymát megpirítjuk a só hozzáadásával, majd a zöldbabot hozzáadva kevés vízzel elkezdjük párolni, sóval, kakukkfűvel, paradicsompürével ízesítjük. Ha a zöldbab megpuhult és a párolólé elfőtt, kész az étel.
A vízben áztatott kenyeret kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal és a gombócra formázott alapanyagot beletesszük. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, kb. 200 fokon. A repceolajnak kedvező a zsírsav összetétele (ideálisabb mint a napraforgóolajé), amely segít az egészség megtartásában, erek állapotának javításában.
Szénhidráttartalom: 38 g