Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 10 dkg fehér liszt,
- 1 dl olíva olaj,
- 25 dkg tehéntúró,
- 2 db tojás,
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tejföld,
- 2-3 kiskanál só.
Elkészítés: A liszteket tálba szórjuk, sóval, olajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót, az egész tojást és a fél dl langyos vízben feloldott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Összegyúrás után kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk és kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, ¼ óra kelesztés után 200°C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 15 db készül belőle.
Szénhidráttartalom 1 darabban:19,8 g