Kategóriák
Desszert Receptek

Pogácsa

Hozzávalók: 

  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 10 dkg fehér liszt,
  • 1 dl olíva olaj,
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 2 db tojás,
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföld,
  • 2-3 kiskanál só.

www.gasztromanko.hu

Elkészítés: A liszteket tálba szórjuk, sóval, olajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót, az egész tojást és a fél dl langyos vízben feloldott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, az edény falától elváló tésztát kapjunk. Összegyúrás után kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk és kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, ¼ óra kelesztés után 200°C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 15 db készül belőle.

Szénhidráttartalom 1 darabban:19,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük