Kategóriák
Receptek

Rakott karfiol zabpehellyel

Rakott-karfiol
Hozzávalók 4 főre:

  • 600 g karfiol
  • 10 g olivaolaj
  • 50 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 120 g zabpehely
  • 400 g darált sovány sertéshús
  • 2 tojás
  • 200ml 12%-os tejföl
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • fekete bors,majoránna

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat.  Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük
Szénhidráttartalom:126gr