Hozzávalók 4 főre:
- 600 g karfiol
- 10 g olivaolaj
- 50 g vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 120 g zabpehely
- 400 g darált sovány sertéshús
- 2 tojás
- 200ml 12%-os tejföl
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- fekete bors,majoránna
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat. Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük
Szénhidráttartalom:126gr