Hozzávalók: 4 főre:
- savanyúkáposzta 1 kg
- csirkemell 35 dkg
- barna rizs 12 dkg
- tejföl 12%-os 1,5 dl
- lecsókonzerv 40 g
- vöröshagyma 1 fej
- napraforgóolaj 2 ek.
- só
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- borsikafű
Elkészítés: A savanyú káposztát megkóstoljuk, amennyiben túl savanyú, vagy sós beáztatjuk és a levét elöntve „kimossuk”. Az így előkészített káposzta kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A csirkemellet megmossuk kockákra vágjuk, és az olaj, a vöröshagyma, a lecsó valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. Ezt követően ledaráljuk. (Természetesen előre darált húsból is készíthetjük ) A rizst sós vízben megfőzzük, vagy kevés olajon megpároljuk, és rásimítjuk a káposztára. A rizsre terítjük a húst, végül az egészet a maradék káposztával takarjuk be. Tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Szénhidráttartalom: 36,6 g