Kategóriák
Csirke Receptek

Rakott savanyú káposzta, csirkemellből

Hozzávalók: 4 főre:

  • savanyúkáposzta 1 kg
  • csirkemell 35 dkg
  • barna rizs 12 dkg
  • tejföl 12%-os 1,5 dl
  • lecsókonzerv 40 g
  • vöröshagyma 1 fej
  • napraforgóolaj 2 ek.
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • borsikafű

pic (72)
Elkészítés: A savanyú káposztát megkóstoljuk, amennyiben túl savanyú, vagy sós beáztatjuk és a levét elöntve „kimossuk”. Az így előkészített káposzta kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A csirkemellet megmossuk kockákra vágjuk, és az olaj, a vöröshagyma, a lecsó valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. Ezt követően ledaráljuk. (Természetesen előre darált húsból is készíthetjük ) A rizst sós vízben megfőzzük, vagy kevés olajon megpároljuk, és rásimítjuk a káposztára. A rizsre terítjük a húst, végül az egészet a maradék káposztával takarjuk be. Tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük,  amíg a teteje szép piros lesz.
Szénhidráttartalom: 36,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük