Hozzávalók 4 főre:
- 500 g fehér spárga
- 160 g bacon szalonna
- 200 ml 10%-os főzőtejszín
- 10 g mustár
- 20 g kapribogyó
- 20 g étkezési keményítő
- 10 g vaj
- frissen őrölt rózsabors
Elkészítés:
A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Vastagságtól függően 4-5 szál spárgát csavarjunk baconbe és kivajazott jénai tálba, egymás mellé helyezzük. 190°C-on kb. 15 percig grillezzük, vagy amíg a szalonna meg nem pirul. A mártáshoz 1 evőkanál vajat egy lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, a mustárt, a rózsaborsot a lecsepegtetett kapribogyót – ha nagyon sós a kapribogyó, akkor egy szűrő segítségével vízzel mossuk át – majd főzzük össze. és étkezési keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a spárga mellé helyezzük a mártást.
Szénhidráttartalom: 44 gr