Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Spárga kapribogyó mártással

sparga_gribiche

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g fehér spárga
  • 160 g bacon szalonna
  • 200 ml 10%-os főzőtejszín
  • 10 g mustár
  • 20 g kapribogyó
  • 20 g étkezési keményítő
  • 10 g vaj
  • frissen őrölt rózsabors

 Elkészítés:

A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Vastagságtól függően 4-5 szál spárgát csavarjunk baconbe és kivajazott jénai tálba, egymás mellé helyezzük. 190°C-on kb. 15 percig grillezzük, vagy amíg a szalonna meg nem pirul. A mártáshoz 1 evőkanál vajat egy lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, a mustárt, a rózsaborsot a lecsepegtetett kapribogyót – ha nagyon sós a kapribogyó, akkor egy szűrő segítségével vízzel mossuk át – majd főzzük össze. és étkezési keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a spárga mellé helyezzük a mártást.
Szénhidráttartalom: 44 gr
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük