Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg margarin, 1,2 dkg glukonon, 1 db citrom reszelt héja, fahéj, 5 dkg dió, 80 dkg magozott szilva, 1 db tojás, szódabikarbóna, 0,5 dl tej.
Elkészítés: A lisztet, a szódabikarbónát, a diót, a reszelt citromhéját és a glukonont összekeverjük, majd a vajat belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, összegyúrjuk. Hűtőben legalább fél órát pihentetjük. A tészta 2/3-át kinyújtjuk tepsi méretűre, erre tesszük a fahéjjal ízesített, kimagozott fél szilvákat. A maradék tésztából kb. 1 cm vastag csíkokat nyújtunk amelyből rácsokat készítünk a szilva tetejére. Elő melegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 20 db-ra vágva tálaljuk.
Szénhidráttartalom: 16 g