Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g csirkemellfilé,
- 200 g szeletelt gomba,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 fel vöröshagyma,
- 2 szál petrezselyemgyökér,
- 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
- 2 dl energiaszegény tejföl,
- 1 csipet szárított tárkony,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1 citrom leve,
- 1 kávéskanál fekete bors,
- 1 teáskanál só.
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpároljuk, majd kevés vízzel felöntve megfőzzük. Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, a répát, a petrezselyemgyökeret, a gombát. Megfűszerezzük sóval és borssal. Kb. két percig pirítjuk erős tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel. Fedő alatt, közepes lángon, fél óra alatt puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Ha minden átpuhult, elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, hozzáadunk 2 dl vizet, majd merőkanállal merünk a levesből is a habaráshoz, hogy csomómentes maradjon. Beleöntjük, és néhány perc alatt készre főzzük. Utolsó lépésként belefacsarjuk a citrom levét. Leveses tálba szedjük, és tárkonnyal díszítjük.
1 adag energiatartalma: 258 kcal, szénhidráttartalma: 11 g