Hozzávalók 4 főre:
- szárazbab 20 dkg
- olajos tonhal konzerv 12 dkg
- pritaminpaprika/zöldpaprika 12 dkg
- olívabogyó 80 g
- póréhagyma 40 g
- friss citromlé 30 g
- friss narancslé 20 g
- petrezselyemzöld ½ csokor
- só
- friss bazsalikom
Elkészítés: Az éjszakára vízbe áztatott babot puhára főzzük enyhén sós vízben. A póréhagymát, a paprikát megmossuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajos tonhalhoz hozzáadjuk a megfőtt és lecsepegtetett babot, póréhagymát, paprikát, és az olívabogyókat. Ízesítjük citromlével, narancslével, majd a petrezselyemzölddel, és a friss bazsalikommal. Behűtve tálaljuk.
Szénhidráttartalom: 18,4 g