Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Uborkaleves

joghurtos_uborkaleves
 
 
 
Hozzávalók 4 főre:

  • 600 kígyóuborka
  • 2 ek. szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 zöldségleves kocka
  • bors
  • 200ml kefir
  • fél citrom leve
  • 30g teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés: Az apróra vágott fokhagymát a forró olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott és apróra vágott uborkát, és párolom 5 percig. Ízesítem a leveskockával, sóval, borssal, kaporral. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és pár percig főzöm. Hideg vízzel elkevert liszttel behabarom. Beleteszem a simára kevert kefirt és jól felforralom. Hozzáadom a citrom levét. Botmixerrel pürésítem és jó hidegre hűtöm. Hagyhatsz benne pár szem uborka kockát rágni, ha akarod. Tálaláskor friss kaporral megszórom.
Szénhidráttartalom: 44g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük