- 40 dkg burgonya
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg sárgarépa
- 40 dkg zöldborsó
- só
- 2 evőkanál olaj
- ételízesítő (vegeta)
- 30 dkg trappista light sajt
- 2 dl 2.8%-os tej
- 2 tojás
- 30 g rozsliszt
Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Jénai vagy tepsi alját kikenjük vékonyan olajjal, leterítjük a burgonyát, rátesszük az előzőleg sós, ételízesítős vízben megfőzött zöldségeket. Tetejére a következőt tesszük. A tejet a tojással simára keverjük, utána hozzátesszük a lisztet és a reszelt sajtot. Teszünk bele sót és vegetát. Ezzel az öntettel öntjük le a zöldséges krumplit. Alufólia alatt kb. 20 percet pároljuk, utána addig sütjük, amíg piros nem lesz. Húsok mellé, de magában is nagyon finom.
Szénhidráttartalom: 186g ch