Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Zöldséges burgonya

provancei-rakottkrumpli
Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg sárgarépa
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • ételízesítő (vegeta)
  • 30 dkg trappista light sajt
  • 2 dl 2.8%-os tej
  • 2 tojás
  • 30 g rozsliszt

Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Jénai vagy tepsi alját kikenjük vékonyan olajjal, leterítjük a burgonyát, rátesszük az előzőleg sós, ételízesítős vízben megfőzött zöldségeket. Tetejére a következőt tesszük. A tejet a tojással simára keverjük, utána hozzátesszük a lisztet és a reszelt sajtot. Teszünk bele sót és vegetát. Ezzel az öntettel öntjük le a zöldséges krumplit. Alufólia alatt kb. 20 percet pároljuk, utána addig sütjük, amíg piros nem lesz. Húsok mellé, de magában is nagyon finom.
Szénhidráttartalom: 186g ch

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük