Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Készítsünk élesztőpástétomot!

Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, lággyá, levegőssé teszi a tésztákat. Készítsünk pástétomot belőle, így finom is lesz, nem csak egészséges!

Élesztőpástétom elkészítése:

Akár takarékosságból, akár a változatosság kedvéért érdemes kipróbálni.

pástétom

Tömény B-vitamin forrás!

Verjünk fel két egész tojást, tegyünk bele 3 evőkanálnyi szitált zsemlemorzsát, és hagyjuk kissé duzzadni. Közben pici zsiradékon pirítsunk világosra egy közepes nagyságú, apróra vagdalt vöröshagymát, majd keverjük bele a tojásba áztatott zsemlemorzsát és az előzőleg másfél deci tejben felfuttatott 5 dkg élesztőt. Kevergetve kis lángon 8-10 percig pároljuk.

A tűzről levéve sóval, borssal, édes-nemespaprikával és mustárral ízesítsük. Üvegedényben hűtsük le, majd tányérra borítva díszíthetjük bármilyen zöldséggel. Ez az étel csak hidegen jó!

Forrás: edenkert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük