Hozzávalók:
9 db 10cm átmérőjű tésztához:
140 g Graham liszt
¼ tk sütőpor
25 g gyümölcscukor
½ tk folyékony édesítőszer
csipet só
1 tojás
50 g
csökkentett energiatartamú margarin
zsiradék a tortaformához
A sütőport a liszthez keverjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a gyümölcscukrot, a folyékony édesítőszert, a tojás és megsózzuk. A margarindarabkákat is a liszthez adva tésztát gyúrunk. Egy órán át hideg helyen állni hagyjuk. A kis tortaformákat zsiradékkal kikenjük és a tésztát 9 sütőformába egyformán elosztjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A linzer tésztácskákat kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az egész tészta tápanyagtartalma:
kb. 23 g fehérje
49 g zsiradék
118 g szénhidrát
1018 kcal/ 4240 kJ
310 g koleszterin
1 tortácska tápanyagtartalma:
kb. 3 g fehérje
5 g zsiradék
13 g szénhidrát
110 kcal/ 470 kJ
35 g koleszterin
Elkészítési idő: 15-20 perc
Hűtési idő: 1 óra
Sütési idő: 10 perc
Forrás: macosz.hu