Recept hozzávalók:
40 dkg karfiol
10 dkg zöldpaprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg paradicsom
5 dkg vöröshagyma
3 dkg finomliszt
2 dkg olaj
2 dkg száraztészta
Ízesítők:só, delikát, fűszerpaprika, bazsalikom
Az apróra vágott hagymát az olaj felén üvegesre pirítjuk hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot és zöldpaprikát. Kicsit megpároljuk, majd a tûzrõl levéve megszórjuk fûszerpaprikával, delikáttal. Ízlés szerint zöldfûszert aprítunk bele. Felöntjük kb. egy liter vízzel, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, és a karikára vágott sárgarépát. Amikor a zöldségek megpuhultak, a lisztből és a maradék olajból világos rántást készítünk, és a levest besűrítjük. A levestésztát külön kifőzzük enyhén sós vízben.
Forrás: macosz.hu