Recept hozzávalók:
- olaj
- 45 dkg darált, sovány pulykahús
- 2 üveg 70 dkg-os marinara tésztaszósz
- 1 csésze reszelt, sovány mozzarella sajt
- 40 dkg zsírszegény ricotta túró
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1 tojás enyhén felverve
- 1/4 csésze friss petrezselyem, apróra összevágva
- 12 főzés nélkül kész, lasagna tésztalap
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra. Egy 32x22x5 cm-es tepsit kiolajozunk.
- Egy nagy serpenyőben középerős lángon süssük barnára a pulykát. A felesleges zsírt öntsük le. Vegyük közepesre a lángot és adjuk hozzá a tészta-szószt. 5 percig főzzük.
- Egy közepes tálban összekeverjük a 10 dkg mozzarella sajtot, a ricottát, parmezán sajtot, tojást és petrezselymet.
- 20 dkg tésztaszószt egyenletesen oszlassunk el a tepsi alján. A tésztalapokat egymás mellé helyezve tegyük a szószra úgy, hogy kicsit átfedjék egymást. 1/4 csésze sajt keveréket kenjük a tésztára.
- Ismételjük meg a tésztaszósz, lasagnalap, sajt keverék réteget még kétszer.
- A tetejére a megmaradt 3 tésztalap és 1 csésze tésztaszósz kerüljön. Takarjuk le fóliával és 25 percig süssük. Vegyük le a fóliát és a tetejére szórjuk meg a kimaradt mozzarella sajttal, majd süssük további 25 percig, hogy a sajt aranybarnára süljön.
Forrás: macosz.hu