Recept hozzávalók:
4 db 12 dkg – os lazacszelet
1 evőkanál olívaolaj
3 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva
1 evőkanál méz
1/4 csésze rizsbor ecet
1 evőkanál light, cukormentes sárgabarack befőtt
4 személyre – 1 adag: 1 filé – Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítési mód:
1. A sütőt 180 ° C -ra melegítsük elő.
2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és a sütőben 10-12 percig süssük.
3. Mig a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, amíg barnára nem pirul.
4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára és további két percig sütjük. Mikor kész a filékre merjük.
Tipp:
A hagyma enyhén édeskés íze jól illik a lazachoz.
1 adag megfelel:3 adag sovány húsnak1 adag szénhidrátnak 1/2 adag zsírnak |
|
1 adag tápértéke: | |
Kalória | 270 |
Kalória zsírból | 119 |
Összes zsír | 13g |
Telített zsír | 2g |
Koleszterin | 77mg |
Nátrium | 61mg |
Összes szénhidrát | 12g |
Élelmi rost | 1g |
Cukor | 9g |
Fehérje | 25g |
Forrás: macosz.hu