Kategóriák
Hal Receptek

Édeshagymás lazac

Recept hozzávalók:

kep (148)

4 db 12 dkg – os lazacszelet

1 evőkanál olívaolaj

3 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva

1 evőkanál méz

1/4 csésze rizsbor ecet

1 evőkanál light, cukormentes sárgabarack befőtt

4 személyre – 1 adag: 1 filé – Elkészítési idő: 5 perc
 

Elkészítési mód:

 
1. A sütőt 180 ° C -ra melegítsük elő.
2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra és a sütőben 10-12 percig süssük.
3. Mig a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát és 7-10 percig sütjük, amíg barnára nem pirul.
4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára és további két percig sütjük. Mikor kész a filékre merjük.
 

Tipp:

A hagyma enyhén édeskés íze jól illik a lazachoz.
 

1 adag megfelel:3 adag sovány húsnak1 adag szénhidrátnak
1/2 adag zsírnak
1 adag tápértéke:
Kalória 270
Kalória zsírból 119
Összes zsír 13g
Telített zsír 2g
Koleszterin 77mg
Nátrium 61mg
Összes szénhidrát 12g
Élelmi rost 1g
Cukor 9g
Fehérje 25g

Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük