Kategóriák
Életmód

Fogyás mozgás nélkül?

Egy álomvilágban képesek lennék fogyni mindenféle izzadás és kemény munka nélkül. Kutatók, aki kifejlesztettek egy új molekulát, ami utánozza a mozgást, így lehet, hogy már nincs messze az álomvilág.
A tanulmány szerint, amit a Chemistry and Biology internetes oldalon publikált Ali Tavassoli, a Southampton Egyetem Kémia Biológia szakának professzora, kutatós egy új molekuláról számolnak be, (ami Compound 14 névre hallgat) mely potenciálisan tud segítséget nyújtani, a túlsúlyos betegeknek, illetve azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Az új molekula okosan működik, becsapva a szervezetet, hogy az azt higgye, hogy kezd elfogyni az energiája.
sport4
A molekula ezt úgy éri el, hogy először gátolja, az ATIC működését, ami az anyagcserében szerepet játszó sejt enzim. Ez a gát okozza egy másik ZMP nevű molekula felhalmozódását a sejtekben. A ZMP felhalmozódása, becsapja a szervezetet, hogy azt higgye, hogy kezd kifutni az energiából. AMPK a sejtek központi energia szenzorja aktiválódik, és arra ösztönzi a sejteket, hogy kompenzálják a látszólagos energia hiányt az által, hogy meggyorsítja a glükóz felvételüket és az anyagcserét. Általában ez történik, amikor edzünk.
Kutatós kísérleteztek a molekulával két csoport egéren. Az egyik csoport normál diétán volt, míg a másik magas zsírtartalmún, hogy elhízzanak, és rontsa a glükóz toleranciájukat, ami egy korai jele a cukorbetegségnek.
A kutatókat ösztönözték az eredmények, ugyanis a Compound 14ről kiderült, hogy csökkenti a vér glükóz szintjét és javítja a glükóz toleranciát. A vér glükóz szintje és súly normális maradt annál a csoportnál, ahol a normál diétát alkalmazták, ellenben a magas zsírtartalmú étrenden tartott egerek megemelkedett vér glükóz szintje visszaesett a normális értékre.
Forrás: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/new-molecule-mimics-exercise-could-help-treat-obesity-and-diabetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük