A következő recept igaz, hogy nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, viszont a mascarpone miatt kalória van benne bőven, ezért ne essünk túlzásokba!
Hozzávalók kb 30 darabhoz:
-150 g kókuszreszelék+50 g a hempergetéshez
-250 g mascarpone
-25 ml víz
-1 tk instant kávé
-12 szem édesítő
-1 tk rum aroma
-1 kk vanília kivonat
Elkészítés:
5 dkg kókuszreszeléket száraz serpenyőben állandóan kevergetve pirítsunk zsemle színűre és hagyjuk kihűlni. A vizet forrósítsuk fel. Oldjuk fel benne az édesítőt és a kávét. Ha kihűlt, alaposan keverjük el a mascarponéval. Adjuk hozzá a rum aromát és a vanília kivonatot és miután elkevertük ezzel is, dolgozzuk bele a 150 g kókuszreszeléket. (Kóstoljuk meg. Ha nem elég édes, itt még adhatunk hozzá folyékony édesítőt, vagy ízesíthetjük még egy kis rum aromával). Formázzunk belőle kis golyókat és hempergessük meg a pirított kókuszban. Ha túl lágy a massza, kicsit tegyük a hűtőbe dermedni. Fogyasztásig tartsuk hűtőben!
Jó étvágyat!
A receptet és a fotót Hortobágyi Annának köszönjük!