Kategóriák
Desszert Receptek

Citromos joghurthab (diabetikus)

Emlékeztek még arra a joghurthabra amit a 80-as években lehetett kapni? Hát a bolti dolgok házilag rovatba (ha lenne ilyen…), már rég fel akartam venni. Nézelődtem a neten, végül Puffin, a Dívány konyha és a saját ötleteim keverékéből csináltam meg. Ahogy közeledik a jó idő, egyre jobban esnek a citromos édességek, így ezzel kezdem a sort. 🙂
citromoshab

Hozzávalók 3 adaghoz:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-70 g nyírfacukor*
-4 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-2 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 citrom leve
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).
Elkészítés:
A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hozzá a joghurtot és a nyírfacukrot. Folyamatosan kevergetve hevítsük fel amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. FORRALNI NEM SZABAD!!! Ha ezzel kész vagyunk, keverjük bele a citromhéjat és a citrom levét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg(!) tejszínt verjük habbá és forgassuk a citromos-joghurtos alapba. Én kézi habverővel még habosítottam egy kicsit. Töltsük kisebb poharakba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.
*Én az édesítéshez most nyírfacukrot használtam, de bátran ki lehet próbálni mással is.
Köszönjük a receptet Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük