Kategóriák
Desszert Receptek

Epres keksz tönkölylisztből, nyírfacukorral

Már megint Tündérsütinél estem szerelembe. Most ezek az epres kekszek lobbantottak lángra. Tudom, hogy még nem az igazi az eper, de ezzel nem tudtam tovább várni. Ugye megértitek?! 🙂
A recepten annyit változtattam, hogy fehér tönkölylisztből és nyírfacukorral készült.És nekem nem fért rá annyi eper, 4-5 szem elég volt. Nekem nincs légkeveréses sütőm, ezért kicsit magasabb hőfokon és tovább sütöttem. Ezen kívül minden úgy történt, mint Ildónál. Nyugodtan használhattok hozzá szénhidrát csökkentett lisztet is, nekem pont elfogyott. Egy kicsit több víz kell majd bele, de máson nem kell változtatni.
epres keksz 10

Hozzávalók 12 kekszhez:
-150 g fehér tönkölyliszt vagy DW sütőliszt
-50 g nyírfacukor
-50 g szobahőmérsékletű margarin
-1 tojás sárgája
-egy csipet só
-egy löttyintésnyi vanília kivonat
-4-5 szem eper
-annyi langyos víz amennyit felvesz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. (1-es és 2-es között sütöttem). Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a nyírfacukrot. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a puha vajat. Apránként öntsünk hozzá annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Ha már nem morzsálódik, akkor jó. Formázzunk belőle diónyi golyókat és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A tenyerünkkel lapítsuk le őket, hogy kb fél cm vastag korongok legyenek. A megmosott epreket karikázzuk fel és nyomjunk 3-3 szeletet mindegyik kekszecskére. Toljuk az előmelegített sütőbe és addig süssük amíg aranybarnák nem lesznek. Ha már vanília és sült eper illata kúszik elő a sütőből, és a széle kezd pirulni, már kész is van. Ennyi 😉
Köszönjük a receptet és a fotót Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük