A facsart levek fogyasztása remek módja, hogy kiűzzük a szervezetből a túl sok zsírt. A fogyást egészséges és hatékony módon segíti elő. A zöldséglevek tisztítják a teste és növelik az anyagcserét.
Uborka lé
Az uborka lé szomjúság csökkentő, energetizáló és hűsítő ital. Természetes vízhajtóként viselkedik, ami eltünteti a mérgeket és a zsírokat a szervezetből. Emellett lebontja a zsírlerakódásokat és kihajtja őket a vizeleten keresztül és felgyorsítja az anyagcserét, tündöklő és üde arcszínt varázsol, gyógyítja a gyomorégést, a savasodást és a gyomorfekélyt. A juicet répával is lehet kombinálni. Igyon meg minden étkezés előtt egy uborka juice-t, hogy csökkentse az étvágyát.
Egy tanulmány szerint 1 pohár alacsony nátriumtartalmú zöldség lé fogyasztása gyors fogyást eredményezhet. A szakértők azt is tanácsolják, hogy a leveket nyers zöldségekből készítsük el.
Zeller lé
A mindennapi zeller juice fogyasztása nagyon hasznos, hiszen megakadályozza a további zsírlerakódást, csökkenti a kalória bevitelt és csökkenti a súlyt, a narancsbőrt és a puffadást vízhajtó hatása miatt. Emellett megvéd a székrekedéstől és csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.
Répa lé
A frissen facsar répa juice egy remek rostforrás. A megnövekedett rosttartalom elősegíti a magas tesztoszterin szintet, ami viszont csökkenti a testi zsírt. A folyamatos fogyasztása nem csak hogy fogyaszt, de erősíti a test önvédő mechanizmusait.
Káposzta lé
A káposzta egy kalóriában igen szegény zöldség. Adagonként 16 kalóriát tartalmaz és magas a rosttartalma is, ami hosszú ideig teltségérzetet idéz elő és kontroll alatt tartja a cukor-és só utáni sóvárgást. A magas C-vitamin és antocianid koncentrációjának köszönhetően csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Ha az étkezések előtt vagy után fogyasztjuk, akkor remek snacknek bizonyul, de kiválóan helyettesíthetjük vele akár magát az étkezést is.
Cékla lé
A cékla juice nem tartalmaz zsírt vagy koleszterint és tele van tápanyaggal, így erősíti az állóképességet, és elősegíti a hosszabb és nagyobb mennyiségű kalória elégését. Ezen kívül csökkenti a test koleszterin szintjét a magas rosttartalma miatt, illetve az alacsony kalóriatartalom hozzájárul, hogy egész nap energikusnak érezzük magunkat tőle. A juice maga remek forrása a vízben oldódó és nem oldódó rostoknak, amik fenntartják a megfelelő bélműködést, ezzel is harcolva a zsír lerakodásával szemben.
A zöldségből készült italok fogyasztásának előnyei
1. A zöldséglevek fogyasztásával a normálisnál több zöldséget tudunk fogyasztani. Ezzel a módszerrel könnyen teljesíthetjük az előírt napi 3-5 adagnyi zöldség fogyasztást.
2. A nyers zöldségből készült juice gyógyhatású. A szervezetben a tápanyagban gazdag italok rögtön felszívódnak, ezzel kedvező hatást fejtenek ki az emésztő rendszerre.
3. A magas rosttartalom hatékony fogyást eredményez. Szabályozza az étvágyat és sokáig teltségérzetet biztosít, így meggátolja a hirtelen falásokat.
4. Kiváló italok az immunrendszernek a fitotápanyag-, vitamin-, ásványi anyag-, és antioxidáns koncentrációja miatt. Ezek a tápanyagok védik a szervezetet a betegségektől és hatással vannak a tisztító folyamatokra is.
5. A zöldségjuice energetizál és kiegyenlíti a pH szintet.
6. Mivel nem tartalmaznak telített zsírokat és nátriumot, ezért hatékonyan szabályozzák a koleszterin szintjét.
Azok, akik egy nap 3x isznak zöldségleveket, náluk sokkal kisebb eséllyel alakul ki Alzheimer-kór. ű
Ha pajzsmirigy-, vese-, vagy epehólyag betegsége van, akkor érdemes az orvosával konzultálnia. A levek elkészítéséhez csak organikus zöldségeket és gyümölcsöket használjunk.
Forrás: www.drtihanyi.com