Kategóriák
Desszert Receptek

Kakaóscsiga liszt és cukor nélkül

Hozzávalók: (15-20 db)

  • 25 dkg túró (zsírszegény)
  • 22 dkg zabpehelyliszt (finomra őrölt zabpehely)
  • kb. 8 dkg kókuszzsír (olvasztva)
  • 5 dkg búzasikér
  • kb. 1 dl víz (ha szükséges)
  • 1 tk sütőpor + csipet só és 1 ek édesítő
  • 4-4 ek kakaópor és édesítő (xilit)
  • csipet fahéj és 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tojás a kenéshez
  • +por állagú édesítő a szóráshoz

 pic (60)

A túrót botmixerrel homogenizáltam, hozzáadtam az ízesítőket és a kókuszzsír felét. A kimért, ledarált zabpehelyhez hozzákevertem a sütőport és a sikért (bioboltban vettem), majd a túrós masszához kevertem és jól összedolgoztam.
Ha szükséges adagoljunk hozzá vizet, hogy ruganyos, de nem ragacsos állagú tésztát kapjunk.

Lisztezett (én pl teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam itt, de eredetileg zabpehelyliszt szerepel a receptben) deszkán nyújtsuk ki a tésztát amennyire lehet szabályos, 1 cm vastag téglalappá.
Az egyik -hosszabb- oldalán 2-3 centit kihagyva az egész felületét kenjük meg a maradék zsiradékkal -én ebbe tettem a vaníliát- és szórjuk meg a kakaós-édesítős-fahéjas keverékkel, szépen arányosan elosztva.

Az enyhén felvert tojással, ecset segítségével lekentem a kihagyott csíkot a tészta szélén, aztán a másik végéről kezdve, szorosan feltekertem és kicsit meghengergettem. Nagyon éles késsel felszeleteljük, kb 2-3 cm vastagságú csigákra. Én kicsit itt is utánaigazítottam a formának és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezgettem őket, majd lekentem mindegyik tetejét tojással.

200°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg aranybarna lesz a tészta.
Por édesítővel megszórva tálaljuk.

Forrás: www.cafeblog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük