A fahéj karácsonyi illat is, de nem csak karácsonyi. Én télen-nyáron imádom. Az alma pedig nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Rengeteg féle almás sütit készíthetünk, például fordított almás krémest, amerikai almatortát, fahéjas rudat almás-vaníliás töltelékkel, almás palacsintát vagy éppen gumicukrot. De ne hagyjuk ki a sorból ezt az egészséges nasit sem, amit akár gasztroajándék is lehet. Én nem kell hozzá semmi más csak alma és fahéj.
Hozzávalók (1 gáztepsinyihez):
2 nagyobb alma
1 teáskanál őrölt fahéj
TIPP! Szeleteléshez használhatunk uborkagyalulót is!
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 130°C-ra (légkeverés esetén 120°C-ra).
Az almákat megpucoljunk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy kiskanál/kés segítségével szeletenként eltávolítjuk a magházat (a magház körül több lépésben benyomjuk a kiskanalat, míg végül az kiesik). Akinek van magház eltávolítója, természetesen azt is használhatja. Ez esetben először kivájjuk a magházat, és utána szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd megforgatjuk és a másik felüket is megszórjuk. Mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt kiszárítjuk.
Egészséges nasi, adventi koszorúra dekoráció és gasztroajándék csomag is készülhet belőle.
Forrás: www.culinart.cafeblog.hu