Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Burgonyafőzelék

Hozzávalók:2 személyre

  • 4 közepes burgonya
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 babérlevél
  • pirospaprika

pic (184)

Elkészítés:

Az olajon világosbarnára pirítjuk a megtisztított és lereszelt hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a karikára vagy kockára vágott burgonyát. Majd kevés vizet hozzáöntve, babérlevéllel, sóval ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. A tejföllel símára kevert liszttel behabarjuk, még 1-2 pecig forraljuk.

Egy adag: 1323 kJ (315 kcal), 48 g szénhidrát.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük