Kategóriák
Desszert Receptek

Zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók:

(4 adag kb. 20 db)

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely 3 db tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg Rama margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

pic (177)

Elkészítés:

  1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
  4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

1 adag (5 db) tápanyagtartalma: 441 kcal,
29,7 gr fehérje, 20,9 gr zsír, 29,2 gr szénhidrát

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük