Hozzávalók:
(4 adag kb. 20 db)
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg zabpehely 3 db tojás
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg Rama margarin
- 1 dl 12%-os tejföl
- reszelt citrom héja
- folyékony édesítőszer
Elkészítés:
- Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
- A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat.
- Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.
1 adag (5 db) tápanyagtartalma: 441 kcal,
29,7 gr fehérje, 20,9 gr zsír, 29,2 gr szénhidrát
Forrás: www.macosz.hu