Kategóriák
Indiai Receptek

Mentás-zsályás csirke zöld mozzarellával és lila csalamádéval

Íme egy bejegyzés a fogyókúrázóknak is. Ki ne érezte volna, hogy felkúszott rá pár plusz kiló, mégsem szeretne megválni a finom falatoktól. Egy időben nagyon szorosan követtem a szénhidrátszegény életmódot, ezt már nem teszem, de tisztában vagyok a szabályaival. Állíthatom, a következő fogások akár este is fogyaszthatók, nem hizlalnak, mégis kellemesen megnyugtatják az ember gyomrát akár egy hosszú munkanap után is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hozzávalók 2 főre:
A húshoz:

  • 6 csirke alsócomb
  • 2 ág menta
  • 10 levél zsálya
  • 10 dkg vaj
  • Só, bors

A zöld mozzarellához:

  • 1 csomag mini mozzarella
  • Fél dl olívaolaj
  • 5 levél medvehagyma (szezonon kívül bazsalikom)

A lila csalamádéhoz: 

  •  40 dkg lilakáposzta (1 kis fej torzsa nélkül)
  • 10 dkg (1 közepes) sárgarépa
  • 3 közepes fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • Fél kígyóuborka
  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 ek só
  • 0,6 dl 20%-os ecet
  • 5 db édesítő

Bepácoljuk a sajtot. Az olívaolajat összeturmixoljuk a medvehagymával, megsózzuk és összekeverjük a lecsepegtetett sajtokkal. Mehet be a hűtőbe, három napig érleljük.

A húshoz egy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, majd rádobjuk a felaprított mentát és zsályát, egy két percig kevergetjük. Rádobjuk a sózott, borsozott combokat (bőr nélkül), majd körbepirítjuk őket a vajban. Ezután aláöntünk egy kis vizet, és fél óra alatt időnként megforgatva megsütjük a húst.

Alatta kb. 1 ujjnyi lé maradjon.

Mikor kicsit kihűlt, letépkedjük a csontról a húst. Leszűrjük a fűszeres vajat, visszatesszük bele a combdarabkákat, kb. két perc alatt ismét átforrósítjuk.

Tálaláskor a húst két tányérra osztjuk, mellétesszük az immár zöld sajtot, majd a lila csalamádét. Mentalevéllel díszítjük.

A lila csalamádé elkészítése:

A répát lereszeljük, a többi zöldséget nagyon vékonyra vágjuk, egy nagy tálban a sóval alaposan összekeverjük. A legjobb kézzel, így az apró morzsolgató mozdulatoktól sokkal jobban eloszlik a só. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát (ezt már ne kézzel).

Három napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, naponta többször átkeverjük. Végül tiszta befőttesüvegekbe töltjük. Hűtőben hetekig eláll.
Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk belőle készíteni, tegyünk hozzá tartósítószert is.
Jó étvágyat!

Forrás: www.atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük