Kategóriák
Életmód Mondd meg Cukrom

Másnaposság ellen

Néha előfordulhat Veled, hogy buliban vagy, társasággal nyaralsz, egy kicsit több alkohol kerül a szervezetbe, ami tudod, hogy nem jó, de megtörtént. Másnap már hasogat a fejed, rossz a közérzeted, az alábbi egyszerű trükkökkel segíthetsz magadon!

Víz

A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Mindjárt felkelés után igyál egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, így enyhíthetsz a kiszáradás okozta rossz közérzeten.

Drink-Wallpapers

Meleg leves

Egy nagy tányér erő- vagy zöldséglevessel pótolhatod azt a nátrium- és káliummennyiséget, melyet az alkoholfogyasztáskor veszített a szervezeted. Ha kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztod, megnyugtatja a háborgó gyomrot.

Uborka lé

Népi megfigyeléseken alapszik, hogy az uborka lé enyhíti a másnapos tüneteket. A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Természetesen csak akkor fogyaszd, ha nem vagy rosszul a szagától!

Szénhidrát

Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát – tészta vagy sütemény – elfogyasztásával azonban pótolhatod az elveszett aminosavakat, és enyhítheted a másnaposságot.

Némethné Márta

Természetgyógyász

www.segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük