Kategóriák
Pulyka Receptek

Madárlátta kelbimbós csupor

Bizony jó közelről látta az a madár, ugyanis belesütöttem 🙂 pic (288)
Hozzávalók:
-700 g darált pulyka
-900 g kelbimbó (én most mirelitet használtam)
-2 közepes krumpli (kb 30 dkg)
-1/2 fej vöröshagyma
-3+1 gerezd fokhagyma
-3 szál zöldhagyma
-5 dkg kockázott bacon
-1 nagy doboz (320g) tejföl
-200 ml főzőtejszín
-2 tojás
-25 dkg mozzarella
-só, fehér és színes bors
-1 tk szárnyas fűszerkeverék
– 2 tk snidlig
-olaj.
Elkészítés:
A kelbimbót lobogva forró sós vízben főzzük meg. Ha megpuhult, szűrjük le. Egy nagyobb serpenyőben leheletnyi olajon pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont és a felkarikázott zöldhagymát, majd forgassuk át rajta a kelbimbót. Sózzuk meg és ízesítsük őrölt színes borssal.
Egy másik edényben egy evőkanálnyi olajon futtassuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a darált pulykahúst. Nyomjunk bele 3 gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a szárnyas fűszerrel.
Egy mély hőálló tálat vékonyan kenjünk ki olajjal.
pic (289)
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Rakjuk le egy sorban az edény aljára és sózzuk meg.
Terítsük el rajta a kelbimbó felét. Erre kerüljön a darált hús, majd a kelbimbó másik fele.
Keverjük össze a tejfölt a tejszínnel, a tojásokkal, a snidlinggel, sóval és fehér borssal, és nyomjuk bele az utolsó gerezd fokhagymát.
Öntsük a keveréket a rakottasra.
A mozzarellát csöpögtessük le és szeleteljük fel, majd a szeleteket rendezzük el az étel tetején.
Toljuk forró sütőbe és süssük, amíg megpirul a sajt a tetején.
Jó étvágyat!
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük