Hozzávalók:
- Étolaj
- 50 dkg csökkentett zsírtartalmú sajtos ravioli, főve
- 45 dkg marinara tésztaszósz
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 csésze reszelt, csökkentett zsírtartalmú mozarella sajt (tetszés szerint)
5 személyre – 1 adag: 1 csésze – Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítési mód:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
2. Egy közepes hőálló üvegtálat kiolajozunk és az aljára fektetjük a raviolikat.
3. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a tésztaszószt, fokhagymát és bazsalikomot, majd a raviolira öntjük és összekeverjük. Majd az egészet 30 percig sütjük.
4. Tetszés szerint megszórhatjuk mozarella sajttal. Visszatesszük a sütőbe és további 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon.
Tipp:
A ravioli mellé kiválóan illik egy vegyeszöldség saláta.
Forrás: www.macosz.hu
1 adag megfelel:3 adag keményítőnek1 adag zöldségnek 1 adag sovány húsnak |
|
1 adag tápértéke: | |
Kalória | 321 |
Kalória zsírból | 55 |
Összes zsír | 6g |
Telített zsír | 4g |
Koleszterin | 35mg |
Nátrium | 654mg |
Összes szénhidrát | 52g |
Élelmi rost | 4g |
Cukor | 11g |
Fehérje | 17g |