Természetesen az egészség és az alakmegőrzés továbbra is fontos, így most ez a süti szénhidrát csökkentett liszttel készült és nyírfacukorral, és így elkészítve továbbgazdagítja a büntetlen finomságok táborát. 🙂
Hozzávalók / 12 adag
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 10 ek xilit
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
- 3 ek tejföl
- 0.5 dl tej
- 60 dkg szilva
- 1 kk fahéj
- 5 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A tojások sárgáit 7 ek nyírfacukorral, lágy vajjal kikeverjük.
- Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd az egészet hozzáforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjéhez.
- Ehhez hozzáadjuk kis adagokban a sütőporral elkevert lisztet, közben ahogy a tészta igényli, adunk még hozzá tejfölt és tejet, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjunk.
- A megmosott, kimagozott, negyedelt szilvát 3 ek nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, rárakosgatjuk a szilvát, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
- Sütőben készre sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 26 cm
Forrás: www.nosalty.hu