Kategóriák
Csirke Receptek

Ananászos csirkemell

Életem egyik legkedvesebb ajándéka ez az ananász volt. 🙂 Mert virágot venni bárki tud, a (diabetikus) édesség is elég kézenfekvő megoldás, de egy ananásszal meglepni valakit az tényleg eredeti ötlet! Történt aztán, hogy viharosra sikerült a hétvége, és a főzésre alig maradt egy órám. Így a  romantikus lovag kiskuktává avanzsált, az ajándékom pedig a tepsiben végezte.

Csirkemellekre karikázva, pirosra sült sajt alatt. És bár eredetileg egy fantasztikus karibi tortát képzeltem el belőle, így is megkoronázta az ebédet. Ami időben el is készült…Hozzávalók 4 személyre:
-80 dkg csirkemell filé
-1 szép ananász
-120 g trappista sajt
-200 ml tejszín
-só, fehér bors, szerecsendió
-olíva olaj

Elkészítés:
Az ananászt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és szúrjuk ki mindegyik közepét. (Célszerszám híján egy üdítős kupakkal is megoldható). Reszeljük le a sajtot. A megtisztított csirkemelleket szeleteljük fel, és enyhén ütögessük ki. Fűszerezzük sóval, fehér borssal és őrölt szerecsendióval. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt és leheletnyi olajon “kapassuk” meg a húsok mindkét oldalát. Fektessük őket kiolajozott tepsibe. Osszuk el rajtuk az ananász karikákat és szórjuk meg a reszelt sajttal. Öntsük rá a tejszínt, és alufóliával letakarva tíz percig percre toljuk közepesen meleg sütőbe (gázsütő 5-ös fokozat), majd fólia nélkül pirítsuk tovább forró sütőben (gázsütő 7-es fokozat), amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Köretnek a barna rizs, vagy a kuszkusz remek választás.

Jó étvágyat 🙂
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük