Kategóriák
Mondd meg Cukrom

Készülj fel a télre!

Az emberi szervezetnek vitamin- és ásványi anyag bevitelre van szüksége, nem képes a szervezetünk hosszú ideig tárolni a nyár, ősz folyamán elfogyasztott zöldségből és gyümölcsből származó tápanyagokat. Bizonyos anyagok nagyon gyorsan kiürülnek, mint a C vitamin, mások lassabban, mint a D vitamin. 

A kiegyensúlyozott étrend fontosságát ma már nem kell hangsúlyozni, azonban azt igen, hogy az étkezési szokásainkat tartsuk kontroll alatt minden évszakban!

pic (370)

Milyen gyakori tévedések áldozatai lehetünk, melyeket igyekezzünk kivédeni?

  • Nem tudjuk ellensúlyozni a friss zöldség, gyümölcs hiányát megfelelő mennyiségű savanyúsággal, befőttel
  • Rossz minőségű tartós élelmiszert vásárolunk (mesterségesen savanyított káposzta, tartósítószeres csalamádé stb.)
  • Távoli vidékről érkezett zöldséget veszünk (gyenge íz, és tápérték, kényszerérett érlelésű termék)
  • Hajlamosak vagyunk több gabonaterméket fogyasztani a téli időszakban
  • Túlzásba visszük a tejtermékeket, ezzel fokozott tejfehérje és zsír bevitelét (tejes nasi, ízesített joghurt, sajtféleségek)

Míg azt érezzük, hogy kellően változatosan étkezünk, valójában a tápanyagokon felül egy sor felesleges anyagot is beviszünk a szervezetünkbe, melyre semmi szükség nem lenne. A májunkat még akkor is rendesen megterheljük a téli időszakban, ha a saját bevallásunk szerint nem étkezünk egyoldalúan, egészségtelenül. Erről az élelmiszeripar tehet, no meg a kényelmünk.

A máj megterhelésének következményei lehetnek!

Egy kimerült szerv kevésbé hatékonyan veszi fel a harcot, amikor a méregtelenítésnek fontos szerepe lenne, pl. a járványok idején. Annak ellenére, hogy nem érezzük magunkat gyengének, betegnek, a máj méregtelenítő funkciójának csökkenése, hosszabb távon hátrányosan hathat az egészségünkre. A nem megfelelően méregtelenített szervezet az immunrendszer egészséges működését bénítja, így jó gazdája lehet egy allergia kialakulásának. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden ember teste, mint speciális kémiai gépezet, más és más. Ezért mindenkinek egyedileg kell tanácsot adni arra, hogy a saját egészségét, hogyan tudja fenntartani, és miképpen készítse fel a következő időszakra. Van, akinél a máj méregtelenítése, és van, akinél az immunrendszer erősítése az első lépés. A megfelelő javaslat Voll diagnosztika segítségével összeállítható.

Az első lépés tehát a tél beköszöntése előtt, a méregtelenítés (itt kifejezetten a májra gondolok), majd pedig a megfelelő ásványi anyag és vitamin pótlására kell tervet készíteni.

Némethné Márta
Természetgyógyász

Bejelentkezés Voll mérésre: marta@segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük