Kategóriák
Hal Receptek

Rák Marsala szószban

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 50 dkg szeletelt gomba
  • 40 dkg sótlan, szeletelt paradicsomkonzerv, lé nélkül
  • 1 csésze Marsala bor
  • 45 dkg nyers rák, tisztítva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt feketebors

Elkészítési mód:

1.    Egy nagyobb méretű teflonserpenyőben közepes nagyságú lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a gombát és 7-9 percig sütjük. Ezek után hozzáadjuk  a paradicsomot, bort s lassú tűzön 10 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a rákot, sót, borsot. További 4 percig sütjük.
marsala

(a kép illusztráció)

1 adag megfelel:2 adag nagyon sovány húsnak
1 adag zöldségnek
1/2 adag zsírnak
1 adag tápértéke:
Kalória 121
Kalória zsírból 24
Összes zsír 3g
Telített zsír 0g
Koleszterin 116mg
Nátrium 400mg
Összes szénhidrát 5g
Élelmi rost 2g
Cukor 3g
Fehérje 14g

forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük