Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítése: 20 perc
Egészséges zsírsav benne: olívaolaj
Hozzávalók:
- 2 gluténmentes tortilla (8 cm átmérőjű)
- 2 tk olívaolaj
- 2 tk gluténmentes barbacue szósz
- ¼ csésze darabolt, zsírcsökkentett paprikás Jack sajt
- fél kiló vékonyra felszeletelt csirkemell
- 2 mogyoróhagyma, vékonyra felszeletelve
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2. A tortillákat elhelyezzük a sütőfelületen. Mindegyiket megkenjük egy kis olajjal és rátesszük a barbacue szósz felét, a sajtot, a csirkét és a hagymát.
3. 7 percig sütjük, ameddig a feltétek megsülnek és a sajt elolvad. Szervírozáskor a pizzácskákat négybe vágjuk
Tápérték 357 kcal, 21 g fehérje, 25 g szénhidrát, 20 g zsír, 3.5 g telített zsírsav, 6 g rost, 383 mg nátrium
Forrás: www.drtihanyi.com