Kategóriák
Csirke Receptek

Füstölt sajtos csirkemell kakukkfüves almaszósszal, rozmaringos édesburgonyával

Tényleg vannak olyan ételek amit lehetetlen jól fotózni, pedig olyan finom, hogy csak na. Hát ezzel én sem indulhatnék az év gasztro fotója címért… pedig az ízekért és illatokért teljesen oda voltunk.
Hozzávalók 4 személyre:
-4 szép csirkemell filé
-25 dkg füstölt sajt
-25 dkg tejföl
-só, fehér bors, szerecsendió
-olíva olaj
Az almaszószhoz:
-60 dkg alma (tisztítva mérve)
-200 ml főző tejszín
-1 citrom
-3 dkg liszt (diabetikus )
-1 ek nyírfacukor
-1 csipet só
-1 rúd fahéj
-3-4 ágacska kakukkfű
-fél l víz
Köretnek:
-1 kg édesburgonya
-3 ág friss rozmaring
-só és olíva olaj
Elkészítés:
A húst öblítsük le hideg vízzel és töröljük szárazra. Fűszerezzük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és fektessük kiolajozott tepsibe. A sajtot reszeljük le, a felét keverjük a tejfölbe. Enyhén sózzuk, borsozzuk , majd osszuk el a húsok tetején. A maradék reszelt sajtot szórjuk rá. Alufóliával letakarva toljuk 240 fokra előmelegített sütőbe. (Gázsütő 6-os fokozat). Így süssük 25 percig, majd fólia nélkül hagyjuk megpirulni.
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk meg és locsoljunk rá olíva olajat, majd rendezzük el egy tepsiben. A rozmaring ágakról húzzuk le a levélkéket és szórjuk meg vele a batátát, a csupasz ágakat pedig dugjuk közé. Közepesen meleg sütőben süssük, amíg megpuhul.
A citromot alaposan sikáljuk le és vágjunk le egy darabkát a héjából. A levét facsarjuk egy tál hideg vízbe. Ebbe tegyük a meghámozott almát, így nem fog megbarnulni.
Tehát az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, és vágjuk kockákra. Tegyük egy lábasba és öntsük fel a vízzel. Dobjuk bele a fahéjat, a citromhéjat, egy csipet sót, egy ek nyírfacukrot, és pároljuk puhára. Amikor megpuhult, mixerrel pürésítsük. (szerintem úgy a legjobb, ha hagyunk benne gyümölcs darabokat is). A tejszínben keverjük el csomómentesen a lisztet és habarjuk be vele az almaszószt. Ha egyet rottyant, már kész is. A friss kakukkfüvet csak most, a végén szórjuk bele. A füstölt sajtos csirkemellet tálaljuk az illatos rozmaringos édesburgonyával, és kanalazzunk rá a kakukkfüves almaszószból. Hosszan írtam, de végtelenül egyszerű megcsinálni, úgyhogy bátran próbáljátok ki! Érdemes… 🙂

Jó étvágyat 🙂
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük