Nyert ügyed lesz szenteste, ha ezzel a csoda tortával rukkolsz elő vacsora után. Gesztenyés-habos, könnyű álomdesszert, hozzáadott cukor nélkül!
Csokis, habos, gesztenyés… csábítóan finom! Ezúttal bátran el is csábulhatsz, mert ebben az elbűvölően szép tortában egyáltalán nincs hozzáadott cukor! Sőt, a torta alapját adó piskóta és benne a krém is rendkívül kevés szénhidrátot tartalmaz. Az a fantasztikus benne, hogy nagyon finom!
Habos gesztenyetorta
Knap Daniella receptje
Tészta: 4 db tojás 25 g Update1 Zero 20 g Update1 Master mix 15 g kakaó
1/2 kk sütőpor Töltelék: 20 dkg gesztenyepüré (cukor nélküli!) 125 g mascarpone 200 ml habtejszínt 5 ml Update1 Lovely sweet 10 g Update1 zero
Bevonat: 200 ml habtejszín 10 g Update1 Zero
Díszítés: 5 dkg gesztenyepüré a golyókhoz -1db Update Cake sweet étbevonó
Így készítsd:
1. Verd habbá szétválasztás nélkül a tojásokat az Update1 Zeroval, majd kézi habverővel fokozatosan adagold hozzá a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket. A tésztát öntsd egy 18 cm átmérőjű kivajazott sütőformába, és 180 fokon süsd készre.
2. A töltelékhez keverd krémesre a gesztenyepürét a mascarponéval, menet közben add hozzá az édesítőt is. A tejszínt verd kemény habbá az 5 ml édesítővel majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés-mascarponés krémbe. Felhasználásig legyen a hűtőben.
3. Amikor a piskóta megsült, és kihűlt, vágd 3 részre, töltsd meg a krémmel.
4. Újabb adag felvert tejszínhabban vond be a teljes tortát. Ezután tedd hűtőbe, hagyd kicsit dermedni. Végül díszítsd a torta oldalát keserű csokiból készített fenyőfákkal vagy csoki-reszelékkel.
Tipp:
Ha szeretnéd, hogy jobban tartson a díszítés, akkor a bevonathoz (max. 30% mennyiségben!) használhatsz cukormentes növényi tejszínt.
Ha nincs türelmed a fenyőfák kiöntéséhez, tegyél a torta tetejére keserű csokival bevont gesztenye golyókat!