Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

20 kreatív és egészséges étel, amit könnyű elkészíteni! 2. rész

Tengerparton

kep (251)

Ez egy gyümölcsökből álló tengerparti tájkép, amelyet tényleg gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Nincs is szükség másra, csak három gyümölcsre: banánra, mandarinra, és kivire. A homokos részt mandarin gerezdek alkotják, de a narancs is tökéletesen megfelel. A törzset felkarikázott, de egymáshoz illesztett banán adja. Ezt nem feltétlenül kell felkarikázni, de érdemes, mert így nem kell az egész törzset kivenni ahhoz, hogy fogyaszthassunk belőle, és tovább megmarad a tengerparti tájkép.

A pálma tetejének elkészítéséhez pedig remek választás a kivi nem csak a szép zöld színe miatt. Vágjunk belőle kis gerezdeket, és tegyük hasonló alakzatba, mint a képen látható. Tényleg nem tart sokáig, de nagyon látványos. Akár zöldségekből is elkészíthető, de gyümölcsökből lényegesen egyszerűbb.

Gyümölcsök nyárson

kep (252)

Egyszerű elkészíteni, mégis igazán étvágygerjesztő látvány, amikor különböző gyümölcsök, vagy éppen zöldségek vannak egymás után felhelyezve egy kisebb pálcára. Itt fontos az ízléses és színekben változatos elrendezés. Az elrendezés és a gyümölcsök felhasználása abszolút az otthoni készletre és a fantáziára van bízva.

Szép lehet még a szivárványszínű elrendezés is, ami pálcikán is legalább olyan jól mutat. A kis pálcikákat, akár bele is szúrhatjuk egy másik gyümölcsbe, például a dinnyébe. Akár grillezett zöldségeket is tálalhatunk ebben a formában. Nem muszáj csak zöldséget és gyümölcsöt tenni a pálcikákra, akár sajt, vagy egy kis húz is rákerülhet.

Gyümölcsös pillangó

kep (253)

Korábban már bemutattunk egy egyszerű kis pillangót, de ez a variáció egy kicsit több időt és kreativitást igényel. Nem feltétlenül kell az elkészítéséhez sok hozzávaló. A törzset nem muszáj banánból elkészíteni, lehet akár több gyümölcs felkarikázott része is. A szárnyak elkészítését szintén felkarikázott gyümölcsök alkotják majd. Ahhoz, hogy minél jobban meg tudjuk csinálni a szárnyait érdemes a karikákat félbevágni, így könnyebben alakíthatók. Figyeljünk a szimmetriára, és olyan a szárnyak nagyjából hasonlóan nézzenek ki.

A pillangó szárnyaira tehetünk több díszítést réteget is, ez az alapanyagok mennyiségén, és az időn múlik. Érdemes többfél gyümölcsöt és variációt kipróbálni.

Gyümölcs páva

kep (254)

A pávában a legfontosabb elem kétség kívül a szép kibontott szárnya, ezért a hangsúlyt is érdemes erre fektetni. A törzset egyszerűen meg lehet oldani egy félbevágott körtével. Egy kis sárgarépa segítségével könnyen csinálhatunk neki csőrt és lábakat, bár ez akár le is hagyható.

A páva szárnyait többféle gyümölcsből, vagy zöldségből elkészíthetjük. A képen egyszerű zöld szőlő és fekete ribizli van, de ezt nyugodtan helyettesíthetjük élénkebb színű gyümölcsökkel is. A páva a sok szép színről ismeretes, ezért ne hagyd ki te sem őket.

Halacska

kep (255)

Egy kenőmájasból és kígyóuborkából álló halat is egyszerűen elkészíthetsz. Egy hosszúkás szelet kenyérre, bagettre, vagy hasonló pékárúra lesz szükséged a hal alapjához. A hal végén be le kell vágni egy kis cikket, hogy megkapjuk a hal uszonyát. Előtte pedig egy kicsit le kell kerekíteni a vége felé lévő részt, ahogy a képen is látható. Ez után kenjük le májkrémmel, vagy másfajta kenhető hozzávalóval.

A kígyóuborkát kis cikkekre kell vágni, amit úgy kell felhelyezni a halra, mintha a pikkelyei lennének. A hal elején érdemes egy kis szájat is csinálni, meg rátenni egy kis szemet is, így még élethűbb lesz.

Forrás: macosz.hu