Kategóriák
Csirke Receptek

A spenótos csirkemell

Más néven paraj. Jellegzetes íze miatt olyan növény, melyet valaki vagy szeret, vagy nem. Számtalan felhasználási módja létezik, fogyaszthatjuk nyersen salátában, vagy spenót lének, párolva például wok zöldségek mellé, illetve talán legismertebb elkészítési módja a főzelék.
Rétegezhetjük főtt durum tésztával a pürésített spenótot, aminek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, így garantáltan annak is elnyeri majd a tetszését, aki alapjában nem rajong a spenótért.
Kiváló C-vitamin és B-vitamin forrás.
Legjobb lenne, ha nyersen fogyasztanánk, mert amikor a spenótot főzzük, az oxílsav szervetlenné válik és kőlerakódást okozhat a vesében, ezért nagy mennyiségű rendszeres fogyasztása nem ajánlott.
A gyerekek általában már előre tiltakoznak, ha meghallják, hogy spenót az ebéd! Ezt elkerülhetjük, ha például a főzeléket egy kicsit megédesítjük.
kep (551)

Spenótos csirkemell

Hozzávalók 4 főre:
500 g friss spenót
125 g sajt (mozzarella vagy feta)
600 g csirkemell
2 tojás
30 g teljes kiőrlésű liszt
50 g zabkorpa
30 g olivaolaj
30 g vaj
só, bors, szerecsendió
Elkészí­tése: Megmosott spenótot fedő alatt kevés ví­zzel és fűszerekkel megpároljuk és félretesszük hűlni.
A mozzarellát apróra felkockázzuk.
A csirkemellfiléket kissé beirdaljuk.A mozzarellát összekeverjük a már kihűlt spenóttal és 4 részre osszuk. A húst irdalt részeit megtöltjük a masszával, és hústővel összetűzzük.
A töltött csirkemelleket először lisztbe, majd az elkevert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, és a panírt rányomkodjuk.
A felforrósí­tott olajon kb 10 perc alatt megsütjük.
A serpenyőből az olajat kiöntjük. Beletesszük a vajat megolvasszuk, habosra felmelegí­tjük, és a rántott csirkemellekre locsoljuk.
Párolt barna rizzsel tálaljuk.
Tápanyagértékek egy főre: 480 kcal és 16 ég ch